Egeres citromtorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 0,5 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12,5 dkg margarin
- 3 ek finomliszt
Díszítéshez:
marcipán
- 1 doboz habtejszín (kicsi)
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, és kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a leírásnak megfelelően, de előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.
Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a margarint és a keményre vert tejszínt. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Megtöltjük vele a piskótát, majd a külsejét is bevonjuk vele. Marcipán figurákkal díszíthetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

