Egeres citromtorta recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 0,5 liter tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 12,5 dkg margarin
- 3 ek finomliszt
Díszítéshez:
marcipán
- 1 doboz habtejszín (kicsi)
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tojásokból és a többi hozzávalóból a szokásos módon piskótát készítünk. Ha megsült, és kihűlt kivesszük a formából és ketté vágjuk. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot a leírásnak megfelelően, de előtte a pudingos tejbe belekeverünk 3 ek lisztet.
Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a margarint és a keményre vert tejszínt. A citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Megtöltjük vele a piskótát, majd a külsejét is bevonjuk vele. Marcipán figurákkal díszíthetjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.