Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla csokis torta recept

Dupla csokis torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg fehércsoki
    • 15 dkg étcsoki
    • 8 dl habtejszín
    • 10 dkg margarin
    • 20 dkg omlóskeksz
    • 4 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál narancslé
    • 4 csomag habfixáló
    • 18g zselatin
    • 1 csomag mirelit erdei gyümölcs
    • 4 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag szeletelt mandula

    Elkészítése:

    10 dkg fehércsokit felaprítunk, majd 2,5 dl felhevített habtejszínben megolvasztunk. 10 dkg étcsokit 2,5 dl habtejszínben szintén felolvasztunk, a két keveréket 4 órára hűtőbe tesszük.

    A kekszet morzsalékosra törjük, margarint megolvasztjuk, és 1 ek cukorral összedolgozzuk.

    A masszát az alján sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük fél órára.

    A gyümölcsöt a narancslével és 3 ek cukorral felforraljuk, majd hozzá adjuk a hideg vízzel elkevert zselatint. A kompótot a kekszes tortalapra halmozzuk és 4 órára hűtőbe tesszük.

    A fehér és étcsokis masszát külön külön 2-2 csomag vaníliás cukorral és 2-2 csomag habfixálóval habbá verjük. A maradék felaprított étcsokit a fehércsokis habba, a fehércsokit az étcsokisba forgatjuk.

    A gyümölcsös részre először a fehércsokis habot, majd az étcsokisat elkenjük,

    A maradék habtejszínt kemény habbá verjük , nyomózsákba töltjük, a torta tetejére krémrózsa kerül, oldalát pirított mandulával díszítjük!

    JÓ ÉTVÁGYAT!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá