Dupla csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg fehércsoki
  • 15 dkg étcsoki
  • 8 dl habtejszín
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg omlóskeksz
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál narancslé
  • 4 csomag habfixáló
  • 18g zselatin
  • 1 csomag mirelit erdei gyümölcs
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag szeletelt mandula

Elkészítése:

10 dkg fehércsokit felaprítunk, majd 2,5 dl felhevített habtejszínben megolvasztunk. 10 dkg étcsokit 2,5 dl habtejszínben szintén felolvasztunk, a két keveréket 4 órára hűtőbe tesszük.

A kekszet morzsalékosra törjük, margarint megolvasztjuk, és 1 ek cukorral összedolgozzuk.

A masszát az alján sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük fél órára.

A gyümölcsöt a narancslével és 3 ek cukorral felforraljuk, majd hozzá adjuk a hideg vízzel elkevert zselatint. A kompótot a kekszes tortalapra halmozzuk és 4 órára hűtőbe tesszük.

A fehér és étcsokis masszát külön külön 2-2 csomag vaníliás cukorral és 2-2 csomag habfixálóval habbá verjük. A maradék felaprított étcsokit a fehércsokis habba, a fehércsokit az étcsokisba forgatjuk.

A gyümölcsös részre először a fehércsokis habot, majd az étcsokisat elkenjük,

A maradék habtejszínt kemény habbá verjük , nyomózsákba töltjük, a torta tetejére krémrózsa kerül, oldalát pirított mandulával díszítjük!

JÓ ÉTVÁGYAT!