Dobos torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta (24 cm-es formához):
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 10 ek cukor
Krém:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg keserű csokoládé
- 4 ek kakaópor
- 1 üveg rumaroma
- 40 dkg vaj
Máz:
- 2*15 dkg kristálycukor
- 2*1 kk citromlé
- 2 *1 evőkanál vaj
Elkészítése:
5 tojsból piskótatésztát keverünk, majd 5 darab 24 cm-es lapot sütünk. A maradék hozzávalókból újabb adag masszát keverünk és még 5 lapot sütünk.
Ne keverjük ki egyben a masszát, mert össze fog esni és nem lesz jó a piskóta.
A cukrot az egész tojásokkal gőz felett felverjük 15-20 perc alatt. Ha már jól átmelegedett, jó habos, akkor levesszük a gőzfürdőről és hozzáadjuk az összetört csokoládét, illetve a kakaót.
Amikor már szoba hőmérsékletűre hűlt, akkor betesszük a hűtőbe 2-3 órára.
A lágy vajat a jól lehűlt krémmel habosra keverjük. Megtöltjük a lapokat. Egyet félreteszünk, erre kerül majd a máz.
A krémből is hagyunk a torta díszítéséhez.
A cukrot felolvasztjuk a vajjal és citromlével és ha karamellizálódott, a tortalapra öntjük.
Vajas meleg késsel bejelöljük a szeletek helyét, ráhelyezzük a torta tetejére és ízlés szerint díszítjük. A másik adag karamellt is elkészítjük és egy sütőpapírra formákat rajzolunk vele, amelyekkel a torta oldalát díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »