Dobos torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
440 g liszt
300 g cukor
125 g olvasztott margarin
Krémhez:
20 dkg porcukor
23,5 dkg margarin
4 dkg kakaópor
10 dkg vaníliás cukor
17 dkg étcsoki
Cukormázhoz:
18 dkg cukor
pici margarin (diónyi)
pici ecet (kávéskanálnyi)
Elkészítése:
Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Ebből 7 lap lesz.
200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszódjon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
Krém: felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
Összeállítjuk a tortát.
A cukormázhoz a pici margarint, a pici ecetet és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk.
Sok sikert, macerás, de megéri!
Jó étvágyat!
Tipp:
A cukormáznál én előbb felvágtam a torta tetejét és így sokkal könnyebb aztán szétválasztani a háromszögeket! Jó sütögetést :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »