Dobos torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
440 g liszt
300 g cukor
125 g olvasztott margarin
Krémhez:
20 dkg porcukor
23,5 dkg margarin
4 dkg kakaópor
10 dkg vaníliás cukor
17 dkg étcsoki
Cukormázhoz:
18 dkg cukor
pici margarin (diónyi)
pici ecet (kávéskanálnyi)
Elkészítése:
Piskóta elkészítése: a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük, a maradék cukrot a sárgájával habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet egybedolgozzuk és a végén hozzáadjuk az olvasztott margarint.
Ebből 7 lap lesz.
200 fokon sütjük, kb 5-8 percet laponként. (Kb 26 cm átmérőjűek a lapok.) A sütőpapírra rajzoljuk a kört, átfordítjuk, hogy később ne látszódjon meg a piskótán a ceruza nyoma. Kb 1 cm vastagságban szép egyenletesen felkenjük a masszát a kijelölt körökre. Egyszerre 2 lapot sütünk, így előkészülünk a következőkre.
Krém: felolvasztjuk az étcsokit vízgőz felett. Eközben a margarint a porcukorral összekeverjük, majd a kakaóport, vaníliás cukrot is hozzáadjuk, a végén az olvasztott étcsokit.
Összeállítjuk a tortát.
A cukormázhoz a pici margarint, a pici ecetet és a cukrot felmelegítjük. Ha felolvadt a cukor, ráöntjük a piskóta tetejére és gyorsan vajas késsel elvágjuk.
Sok sikert, macerás, de megéri!
Jó étvágyat!
Tipp:
A cukormáznál én előbb felvágtam a torta tetejét és így sokkal könnyebb aztán szétválasztani a háromszögeket! Jó sütögetést :D
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »