Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótalapok:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 8 dl tej
    • cukor ízlés szerint
    • 25 dkg margarin

    Cukormáz:

    • 20-30 dkg cukor
    • 1 kávéskanál margarin vagy olaj

    Elkészítése:
    A 6 tojásból egyesével csinálunk 6 kerek piskótalapot.
    Szétválasztjuk a tojásokat a fehérjét elkezdjük felverni, mikor már fodrosodik akkor hozzászórunk egy evőkanál cukrot és kemény habot verünk belőle, majd a habot hozzákeverjük a tojás sárgájához óvatosan elkezdjük összekeverni és hozzáadjuk az egy evőkanál lisztet és egy kiskanálnyi sütőport. 180 fokos sütőben sütjük 3-4 percig.
    Ezt megismételjük még ötször a másik 5 tojással.
    A krémhez a pudingporokat elkeverjük a tejben majd állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt akkor robotgéppel hozzáadjuk a margarint és a cukrot, majd szép fényes krémmé keverjük.
    A tetejére a cukrot az olajjal/margarinnal karamellizáljuk, mikor megolvadt gyorsan ráöntjük az egyik piskótalapra és már ilyenkor el is kell vágni egy jó éles, megvajazott késsel.
    Összeállítjuk a tortát. Piskótalap-krém-piskótalap-krém-piskótalap-krém-piskótalap-krém-piskótalap-krém-a cukormázas piskótalap.
    Ízlés szerint lehet díszíteni. Én tejszínhabbal díszítettem és színes cukorkákkal

    Tipp:

    A piskótalapokat ugy csináltam meg,hogy egyformák legyenek: rajzoltam egy nagyobb fedő segítségével egy-egy kört a sütőpapírokra, de lehet formában is sütni.:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá