Dobos torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához 5 egész tojást,5 tojás sárgát a cukorral együtt habverővel addig keverünk,míg kemény,habos nem lesz. Felváltva hozzáadjuk több adagban a lisztet és a nagyon keményre vert 5 tojasfehérből készült habot. Erősen kikent,lisztezett tortaformában vagy tepsiben vékony lapokat sütünk a tésztából. ( 5 lapot kell, hogy süssünk.) 180 fokon szép világosra sütjük. A megsült lapokat széles kés segítségével deszkára csúsztatjuk,és így hagyjuk kihűlni. Melegen ne rakjuk egymásra nehogy meggörbüljenek!
A krémhez a vaj kivételével az alapanyagokat sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. Ha langyosra hűlt akkor hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.
A legszebb lapra elkészítjük a mázat:a cukrot szép világosra pirítjuk,beleöntjük 1/2 kávéskanál ecetet,elkeverjük,és gyorsan a lapra öntjük. Megvajazott késsel elsimítjuk,majd ugyancsak vajazott késsel belenyomjuk a szeletek helyét. Most a tortalapokat vékonyan megkenjük a krémmel,egymásra rakjuk.A torta oldalát egy kis félretett krémmel vonjuk be. A legtetejére pedig ráhelyezzük a cukormázas lapot. Ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »