Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dobos torta recept

Dobos torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 24 dkg liszt

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg kakaó
    • 50 dkg vaj

    A karamellmázhoz:

    • 15 dkg cukor
    • 1/2 kiskanál ecet

    Elkészítése:
    A tésztához 5 egész tojást,5 tojás sárgát a cukorral együtt habverővel addig keverünk,míg kemény,habos nem lesz. Felváltva hozzáadjuk több adagban a lisztet és a nagyon keményre vert 5 tojasfehérből készült habot. Erősen kikent,lisztezett tortaformában vagy tepsiben vékony lapokat sütünk a tésztából. ( 5 lapot kell, hogy süssünk.) 180 fokon szép világosra sütjük. A megsült lapokat széles kés segítségével deszkára csúsztatjuk,és így hagyjuk kihűlni. Melegen ne rakjuk egymásra nehogy meggörbüljenek!
    A krémhez a vaj kivételével az alapanyagokat sűrű krémmé főzzük és kihűtjük. Ha langyosra hűlt akkor hozzáadjuk a vajat és kihabosítjuk.
    A legszebb lapra elkészítjük a mázat:a cukrot szép világosra pirítjuk,beleöntjük 1/2 kávéskanál ecetet,elkeverjük,és gyorsan a lapra öntjük. Megvajazott késsel elsimítjuk,majd ugyancsak vajazott késsel belenyomjuk a szeletek helyét. Most a tortalapokat vékonyan megkenjük a krémmel,egymásra rakjuk.A torta oldalát egy kis félretett krémmel vonjuk be. A legtetejére pedig ráhelyezzük a cukormázas lapot. Ízlés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá