Dobos torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában hat egyforma lapokat sütünk 180 fokra előmelegített sütőben.
Egyszerűbb ha egyenként sütjük ki, mintha az egész piskótát kéne hat részre osztani.
A krém:
A krémhez a vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk az olvasztott csokoládét.
A tojásokat a cukorral, pudinggal és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Ha kihűlt a krém akkor hozzáadjuk a csokis vajat vagy margarint és alaposan összedolgozzuk.
A teteje:
A lapokat megtöltjük a krémmel. Az utolsó lapot mielőtt feltennénk a torta tetejére bevonjuk cukormázzal, és felszeljük egy szeletnek megfelelően.
A mázhoz a cukrot az ecettel aranysárgára pirítjuk, a félretett legsimább, legszebb lapra kenjük gyors mozdulatokkal, mert hamar megdermed.
Forró vízbe mártott, szárazra törölt, megvajazott pengéjű késsel rögtön felszabjuk.
A tetejét tejszínhabbal vagy kevés megmaradt krémmel díszíthetjük. Az oldalát durvára darált, pirított dióval vagy mandulával vonhatjuk be.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »