Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában hat egyforma lapokat sütünk 180 fokra előmelegített sütőben.
Egyszerűbb ha egyenként sütjük ki, mintha az egész piskótát kéne hat részre osztani.
A krémhez a vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk az olvasztott csokoládét.
A tojásokat a cukorral, pudinggal és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd gőz fölött besűrítjük folytonos keverés mellett. Ha kihűlt a krém akkor hozzáadjuk a csokis vajat vagy margarint és alaposan összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük a krémmel. Az utolsó lapot mielőtt feltennénk a torta tetejére bevonjuk cukormázzal, és felszeljük egy szeletnek megfelelően.
A mázhoz a cukrot az ecettel aranysárgára pirítjuk, a félretett legsimább, legszebb lapra kenjük gyors mozdulatokkal, mert hamar megdermed.
Forró vízbe mártott, szárazra törölt, megvajazott pengéjű késsel rögtön felszabjuk.
A tetejét tejszínhabbal vagy kevés megmaradt krémmel díszíthetjük. Az oldalát durvára darált, pirított dióval vagy mandulával vonhatjuk be.