Diótorta csokis krémmel Eta módra recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. 1 lap hozzávalói: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió és fél cs sütőpor. Ezekből a hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 26 cm-es formában, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megsütjük 180 fokra melegített sütőben. A másik lapot is így készítjük el, majd ha kihűltek a lapok két lapba vágjuk őket.
A krémhez az egész tojásokat a 25 dkg cukorral gőz felett, állandó keverés mellett, 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit, amit előre eltördeltünk és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet. Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a csokis krémet.
A lapokat betöltjük a krémmel, majd a maradékkal körbekenjük a tortát és a tetejét is bevonjuk. A mázhoz a csokit és a margarint mikróban összeolvasztjuk (én úgy készítem, hogy összeolvasztom, majd lehűtöm és újra olvasztom. Ilyenkor sokkal csillogósabb a máz), majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük a tortát.
Híve vagyok a hagyományos torták és sütemények sütésének, hiszen a múltban is nagyon sok jó recept volt és én ápolni szeretném a régi hagyományokat :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »