Diótorta csokis krémmel Eta módra recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból két lapot sütünk. 1 lap hozzávalói: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 8 dkg darált dió és fél cs sütőpor. Ezekből a hozzávalókból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, majd egy 26 cm-es formában, amit előtte kivajaztunk és liszteztünk, megsütjük 180 fokra melegített sütőben. A másik lapot is így készítjük el, majd ha kihűltek a lapok két lapba vágjuk őket.
A krémhez az egész tojásokat a 25 dkg cukorral gőz felett, állandó keverés mellett, 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit, amit előre eltördeltünk és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet. Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként hozzáadjuk a csokis krémet.
A lapokat betöltjük a krémmel, majd a maradékkal körbekenjük a tortát és a tetejét is bevonjuk. A mázhoz a csokit és a margarint mikróban összeolvasztjuk (én úgy készítem, hogy összeolvasztom, majd lehűtöm és újra olvasztom. Ilyenkor sokkal csillogósabb a máz), majd a torta tetejére simítjuk. Ízlés szerint díszítjük a tortát.
Híve vagyok a hagyományos torták és sütemények sütésének, hiszen a múltban is nagyon sok jó recept volt és én ápolni szeretném a régi hagyományokat :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »