Diótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 12 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 9 evőkanál hideg víz
- 1,5 csomag sütőpor
- 9 evőkanál darált dió
Krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
Díszítéshez:
- 10 dkg csokoládé
Elkészítése:
Három egyforma lapot sütünk a következőképpen: begyújtjuk a sütőt és 180 °C-ra állítjuk, hogy bemelegedhessen. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk. A 4 tojás sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, fél csomag sütőport, fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá 3 evőkanál hideg vizet, végül a 4 evőkanál lisztet, a 3 evőkanál diót és tojások felvert habját. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt tortaformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon tűpróbáig sütjük. A maradék alapanyagokból még két lapot sütünk.
A tejhez hozzáadjuk a pudingport és krémet főzünk belőle. Miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a cukrot és a diót. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. Ügyeljünk arra, hogy az oldalára is maradjon a krémből. A csokival tetszőlegesen díszíthetjük.