Diótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diótorta

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 9 evőkanál hideg víz
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 9 evőkanál darált dió

Krémhez:

  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor

Díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé

Elkészítése:

Három egyforma lapot sütünk a következőképpen: begyújtjuk a sütőt és 180 °C-ra állítjuk, hogy bemelegedhessen. 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk. A 4 tojás sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, fél csomag sütőport, fehéredésig keverjük, majd adunk hozzá 3 evőkanál hideg vizet, végül a 4 evőkanál lisztet, a 3 evőkanál diót és tojások felvert habját. Margarinnal kikent, liszttel kiszórt tortaformába öntjük, elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes lángon tűpróbáig sütjük. A maradék alapanyagokból még két lapot sütünk.

A tejhez hozzáadjuk a pudingport és krémet főzünk belőle. Miután kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a cukrot és a diót. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. Ügyeljünk arra, hogy az oldalára is maradjon a krémből. A csokival tetszőlegesen díszíthetjük.