Diótorta recept

Hozzávalók:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek kristálycukor
- 4 csomag vaníliás cukor
- 5 ek zsemlemorzsa
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 2 ek rum
Elkészítése:
Az egész tojásokat, a kristálycukorral és 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadunk 8 ek darált diót, majd a zsemlemorzsát.
Egy 25 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát. Megsütjük 180 fokon kb 30-35 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
Közben a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a rumot, végül kanalanként a maradék diót.
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A krémet is háromfelé osztjuk, megtöltjük a lapokat, majd a harmadik résszel bekenjük a torta tetejét és oldalát. Fél diódarabokkal és meggyszemekkel díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
A diótorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 30 g
Zsír: 29 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »