Dióstorta recept

Hozzávalók:
- 12 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg darált dió vagy dejó/ebből 5dkg a díszítéshez/
- 8 dkg szitált zsemlemorzsa
- 1 cs. sütőpor
- 2 cs.vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tojás sárgáját és a porcukrot habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert cukros tojás sárgához adagoljuk a darált diót és a zsemlemorzsát úgy hogy a tészta ne legyen csomós(fontos hogy a zsemlemorzsa legyen átszitálva mert különben ha nem akkor a fogunk alatt fog ropogni a tésztában) hozzáadjuk a sütőport ha ez megvan akkor az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe. Ha összeforgattuk az egészet előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, ha nagyon sülne a teteje akkor tegyünk rá alufóliát.
Krém: a vaníliás pudingot, a cukrot, a tejet, megfőzzük a tasak szerint. Ezután kikavarjuk a vajat/lehet margarin is/és a porcukrot habosra. Hozzáadjuk a rumot és a reszelt étcsokoládét. Ha a puding teljesen kihűlt, csak akkor keverjük össze a kikavart krémmel. Ha ez megvan és már a tésztánk is kihűlt akkor 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, kívül és belül is. Tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »