Diós, vaníliás krémes torta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- kevés fahéj
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 dl víz
- 10 dkg margarin
- fél citrom leve (elhagyható)
tetejére:
- 1 cssomag habpor
- 1,5 dl tej
- 1/2 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.
Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint. A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.
A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük. Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk, vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

