Diós, vaníliás krémes torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- kevés fahéj
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
Krém:
- 1 csomag vaníliás puding
- 10 dkg cukor
- 3 dl tej
- 1 dl víz
- 10 dkg margarin
- fél citrom leve (elhagyható)
tetejére:
- 1 cssomag habpor
- 1,5 dl tej
- 1/2 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába tűpróbáig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A krémhez a pudingot kikeverjük kevés tejjel és a cukorral, a többi tejhez adjuk, hozzáöntve a vizet és a citromlevet is.
Csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Hűlés után géppel hozzá keverjük a puha margarint. A lapot torta tálra tesszük és megkenjük.
A hideg tejjel felvert habot a krémre halmozzuk és csokireszelékkel díszítjük. Készíthetjük ezt a tortát szépen eldolgozva úgy, hogy a krémet rásimítjuk, vagy késztetjük gusztán csordogálósra, fodrosra is, ahogy Én is tettem ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »