Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel recept

Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tortához:

    • 1 bögre=250 ml
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája és fehérje
    • fél bögre (barna) cukor
    • 1 ek reszelt narancshéj
    • 2 ek narancslé
    • 1 tk vanília aroma
    • 1 bögre darált dió
    • fél bögre zsemlemorzsa
    • késhegynyi só
    • 3 ek kristálycukor

    A sárgabarack krémhez:

    • másfél bögre habtejszín
    • 2 ek porcukor
    • 1 bögre kenhető sárgabaracklekvár

    A díszítéshez:

    • narancs
    • dió
    • tejszín

    Elkészítés:
    Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vanília aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk. A habot keverjük könnyedén bele a masszába. Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan. A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk.
    Annyira finom a krémje,hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá