Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel recept
Hozzávalók:
A tortához:
- 1 bögre=250 ml
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája és fehérje
- fél bögre (barna) cukor
- 1 ek reszelt narancshéj
- 2 ek narancslé
- 1 tk vanília aroma
- 1 bögre darált dió
- fél bögre zsemlemorzsa
- késhegynyi só
- 3 ek kristálycukor
A sárgabarack krémhez:
- másfél bögre habtejszín
- 2 ek porcukor
- 1 bögre kenhető sárgabaracklekvár
A díszítéshez:
- narancs
- dió
- tejszín
Elkészítés:
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vanília aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk. A habot keverjük könnyedén bele a masszába. Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan. A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk.
Annyira finom a krémje,hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.