Hozzávalók:
A tortához:
A sárgabarack krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítés:
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vanília aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk. A habot keverjük könnyedén bele a masszába. Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan. A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk.
Annyira finom a krémje,hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.