Diós-narancsos torta sárgabarack krémmel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tortához:

  • 1 bögre=250 ml
  • 6 tojás sárgája és fehérje
  • fél bögre (barna) cukor
  • 1 ek reszelt narancshéj
  • 2 ek narancslé
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 bögre darált dió
  • fél bögre zsemlemorzsa
  • késhegynyi só
  • 3 ek kristálycukor

A sárgabarack krémhez:

  • másfél bögre habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 bögre kenhető sárgabaracklekvár

A díszítéshez:

  • narancs
  • dió
  • tejszín

Elkészítés:
Két tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Keverjük ki a tojások sárgáját a barna cukorral és a narancshéjjal. Aggig keverjük,míg besűrűsödik és csaknem kifehéredik. Adjuk hozzá a narancslevet és a vanília aromát. Keverjük hozzá a darált diót és a zsemlemorzsát. Verjük keményre a tojásfehérjét és a sót,adjuk hozzá a cukrot és addig verjük,hogy fényes és kemény habot kapjunk. A habot keverjük könnyedén bele a masszába. Osszuk el a tésztát a két előkészített tortaformába. Addig sütjük,amíg aranyszínű nem lesz és a tészta közepe ruganyosan visszapattan. A sárgabarack krémhez verjük keményre a tejszínt a porcukorral és dolgozzuk bele a sárgabaracklekvárt. A torta lapokat vágjuk vízszintesen félbe és töltsük be. A krémből a torta bevonásához hagyjunk.
Annyira finom a krémje,hogy egy igazi sárgabarack fagylalthoz hasonlítanám. Ajánlom mindenkinek.