Diós kávétorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojás sárgás keverékhez hozzáadjuk a lisztet, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. kivajazott kuglófformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 10 percig, majd 150 fokon 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha elkészült, kiborítjuk egy rácsra és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot meglocsoljuk kávéval.
A krémhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd a tejet hozzáadjuk és elkezdjük melegíteni. Közben belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kávét. Ha felforrt és elérte a krémes állagot, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót és a margarint. Ezekkel szintén jó alaposan kikeverjük.
A kihűlt krém kétharmadával megkenjük a belocsolt lapot, rátesszük a tetejét. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

