Diós kávétorta recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojás sárgás keverékhez hozzáadjuk a lisztet, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. kivajazott kuglófformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 10 percig, majd 150 fokon 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha elkészült, kiborítjuk egy rácsra és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot meglocsoljuk kávéval.
A krémhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd a tejet hozzáadjuk és elkezdjük melegíteni. Közben belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kávét. Ha felforrt és elérte a krémes állagot, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót és a margarint. Ezekkel szintén jó alaposan kikeverjük.
A kihűlt krém kétharmadával megkenjük a belocsolt lapot, rátesszük a tetejét. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

