Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Piskóta locsolásához:
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojás sárgás keverékhez hozzáadjuk a lisztet, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. kivajazott kuglófformába öntjük a masszát. Előmelegített sütőben sütjük 200 fokon 10 percig, majd 150 fokon 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha elkészült, kiborítjuk egy rácsra és kihűtjük. Ha teljesen kihűlt keresztben kettévágjuk, és mindkét lapot meglocsoljuk kávéval.
A krémhez kikeverjük a tojásokat a cukorral, majd a tejet hozzáadjuk és elkezdjük melegíteni. Közben belereszeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kávét. Ha felforrt és elérte a krémes állagot, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót és a margarint. Ezekkel szintén jó alaposan kikeverjük.
A kihűlt krém kétharmadával megkenjük a belocsolt lapot, rátesszük a tetejét. A maradék krémmel megkenjük a torta tetejét és oldalát, majd dióval díszítjük.