Diadalív torta recept
 
                            Hozzávalók:
Tésztához:
- 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 evőkanál cukor
- 20 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 15 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
Díszítéshez:
- 1/2 tábla étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- ételfestékek
- darált keksz
Elkészítése:
A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.
Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


