Diadalív torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 evőkanál cukor
- 20 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás ízű pudingpor
- 15 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 2 evőkanál baracklekvár
- 1 doboz őszibarack befőtt apróra vágva
Díszítéshez:
- 1/2 tábla étcsokoládé
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- ételfestékek
- darált keksz
Elkészítése:
A tészta készítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzátesszük a tojások sárgáját, ezzel csak épp átkeverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, akkor hűlni hagyjuk.
Krém: A tejből, pudingporból, cukorból a szokásos módon pudingot készítünk, kihűtjük. Addig a margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük, végül mehet hozzá a lekvár.
A díszítő krémhez a porcukrot habosra keverjük a margarinnal.
A tésztát a diadalív formájára kivágjuk, majd a tészta magasságától függően 2-3 részre vágjuk, és betöltjük a krémmel. Minden rétegre szórunk a befőttből. A tetejére nem, oda megy a díszítés. Oldalát darált keksszel vonjuk be, majd a mintát körberajzoljuk olvasztott csokoládéval.A tetején a mintákat vajkrémmel rajzoljuk, amibe ételfestéket teszünk.
Sztori: Ez a torta egy munkahelyi rendezvényre készült, tombola nyereménynek. Gondoltam valami jellegzetes legyen, és mivel Vácról van szó, ezért lett a diadalív. Nagyon szeretek sütni, kísérletezni a receptekkel, ez a hobbim.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »