Daratorta recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dl búzadara
- 18 dkg cukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csomag sütőpor
- 7,5dkg darált dió
A töltelékhez:
- 20dkg margarin
- 15dkg cukor
- 7,5dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1dl tej
- 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítése:
A búzadarát a tejben néhány órán átáztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a 7, 5dkg darált diót. Simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 percig, sütjük. A sütő ajtaját előbb csak félig, majd kb. 5 perc múlva, nyissuk ki, hogy a pára távozzon és a tészta, ne essen össze.
Kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ázik, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük
Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről is a tortát. Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

