Daratorta recept
Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 3 dl búzadara
- 18 dkg cukor
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 7,5dkg darált dió
A töltelékhez:
- 20dkg margarin
- 15dkg cukor
- 7,5dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1dl tej
- 1 kávéskanál rumaroma
Elkészítése:
A búzadarát a tejben néhány órán átáztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a 7, 5dkg darált diót. Simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 percig, sütjük. A sütő ajtaját előbb csak félig, majd kb. 5 perc múlva, nyissuk ki, hogy a pára távozzon és a tészta, ne essen össze.
Kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ázik, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük
Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről is a tortát. Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.