Daratorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 dl tej
  • 3 dl búzadara
  • 18 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 7,5dkg darált dió

A töltelékhez:

  • 20dkg margarin
  • 15dkg cukor
  • 7,5dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1dl tej
  • 1 kávéskanál rumaroma

Elkészítése:

A búzadarát a tejben néhány órán átáztatjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a sütőport és a 7, 5dkg darált diót. Simára keverjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 25-30 percig, sütjük. A sütő ajtaját előbb csak félig, majd kb. 5 perc múlva, nyissuk ki, hogy a pára távozzon és a tészta, ne essen össze.

Kihűlés után hosszában kettévágjuk, széleit levágjuk, ezt apró darabokra törjük és meglocsoljuk a maradék 1dl tej és a rumaroma keverékével. Amíg ázik, a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a darált diót, végül a tejben megáztatott tésztadarabokat, és az egészet óvatosan összekeverjük

Ezzel a keverékkel töltjük meg és vonjuk be kívülről is a tortát. Díszíthetjük fél diószemekkel vagy kimagozott meggyel.