Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukorkás torta szülinapra recept

Cukorkás torta szülinapra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpos ek liszt
    • 1 csapott tk sütőpor
    • 3 ek cukor

    Töltelékhez:

    • 1 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor
    • 1 dl habtejszín
    • 2 doboz csoki rudacska
    • 2 tasak színes cukorka

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. A kapcsos tortaformát (20 cm-es) vékonyan kikenjük vajjal, és meghintjük liszttel.

     

    Tészta készítése:

    A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék felolvadnak. Beleöntjük a sárgáját, ezzel is kb. 2-3 percig verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal jól elkeverjük, majd az előkészített formába simítjuk.

    180 fokon, alul-felül sütéssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Még melegen leemeljük róla a kapcsos forma oldalát és az alját, a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A krémhez a pudingport 2 evőkanál cukorral és a tejet fokozatosan hozzáadagolva csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Néha megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.

    Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, a pudinghoz keverünk egy tasak vaníliás cukrot, és két evőkanál porcukrot.

    A kihűlt piskótát egy éles késsel kettévágjuk. Az alsó lapot a krém harmadával megkenjük, majd a felső piskótalapot ráhelyezve bevonjuk a tortát a maradék krémmel.

    A rudacskákkal körbe rakjuk a tortát, és a cukorral megszórjuk a tetejét.

    Tipp:

    Kisebbik gyermekem tegnap ünnepelte a harmadik szülinapját. Egy nagyon egyszerű, kicsi tortát készítettem neki sok színes cukorral, körben rudacskákkal. Nagyon örült, boldogan fújta el a három kis gyertyát, és azonnal elkezdte csipegetni a cukorkákat a tetejéről. A cukorkákat érdemes tálalás előtt közvetlenül a torta tetejére szórni, hogy ne olvadjanak meg a krémtől.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá