Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A kapcsos tortaformát (20 cm-es) vékonyan kikenjük vajjal, és meghintjük liszttel.
A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéket keményre verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukorszemcsék felolvadnak. Beleöntjük a sárgáját, ezzel is kb. 2-3 percig verjük. Beleszórjuk a sütőporos lisztet, és fakanállal jól elkeverjük, majd az előkészített formába simítjuk.
180 fokon, alul-felül sütéssel 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Még melegen leemeljük róla a kapcsos forma oldalát és az alját, a piskótát hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a pudingport 2 evőkanál cukorral és a tejet fokozatosan hozzáadagolva csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Néha megkeverve hagyjuk teljesen kihűlni.
Kemény habbá verünk 1 dl tejszínt, a pudinghoz keverünk egy tasak vaníliás cukrot, és két evőkanál porcukrot.
A kihűlt piskótát egy éles késsel kettévágjuk. Az alsó lapot a krém harmadával megkenjük, majd a felső piskótalapot ráhelyezve bevonjuk a tortát a maradék krémmel.
A rudacskákkal körbe rakjuk a tortát, és a cukorral megszórjuk a tetejét.
Kisebbik gyermekem tegnap ünnepelte a harmadik szülinapját. Egy nagyon egyszerű, kicsi tortát készítettem neki sok színes cukorral, körben rudacskákkal. Nagyon örült, boldogan fújta el a három kis gyertyát, és azonnal elkezdte csipegetni a cukorkákat a tetejéről. A cukorkákat érdemes tálalás előtt közvetlenül a torta tetejére szórni, hogy ne olvadjanak meg a krémtől.