Csupakrémes csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskóta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek porcukor
- 6 ek olaj
- 1 tasak sütőpor
- 2 ek kakaó
- 4 ek liszt
- 2 ek olvasztott étcsokoládé
Krém:
- 370 g étcsokoládé
- 10 dkg durvára darált dió
- 4 ek olaj
- 4 ek kakaó
- 600 ml tejszín
- 1 habfixáló
Továbbiak:
- 2 dl kakaós tej
- 100 g tejcsokoládé
- 5 dl tej
- 1 tasak mogyorós pudingpor
Elkészítése:
Először feltesszük olvadni a krémhez való csokoládét, valamint előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat. Beleszitáljuk a cukrot, a kakaót, a sütőport, végül pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládét adunk hozzá. Spatulával lassan forgatva egyenletesre eldolgozzuk a tésztát.
26 centiméteres kapcsos tortaformát veszünk elő, kikenjük olajjal, és beleöntjük a tésztát. Kb. 20 -30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, nem szabad túlszárítani.
A megolvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük az olajat, diót, kakaót, és addig kevergetjük, amíg kissé hígabb, egynemű állagot kapunk. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, és óvatosan, lassan forgatva hozzákeverjük a csokoládés krémet.
Ha a piskóta kihűlt, cérnával 3 egyforma részre vágjuk. A formát elmossuk, eltöröljük, majd visszatesszük bele a legalsó réteg piskótát. Ezt meglocsoljuk pár kanál kakaós tejjel úgy, hogy mindenhova jusson, majd rákenjük a fele adag krémet. A középső piskótát a krémre helyezzük, kakaós tejjel meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük. Végül az utolsó piskótaszeletet is ráhelyezzük, és meglocsoljuk kakaós tejjel. Ennek a tetejére jön az olvasztott tejcsokoládé, egyenletesen elosztva, majd pedig az egészet leöntjük mogyorópudinggal.
Nekem úgy jött ki a rétegzés, hogy a puding a forma tetejéig ért, teljesen kitöltve ezzel a formát.
Érdemes egy éjszakára betenni hűtőszekrénybe, másnap pedig kivenni a formából, és élvezni a csokimámort! :)
Tipp:
Mi imádjuk a nagyon krémes tortákat, ezért ez a kedvencünk! Sem fényképen, sem élőben nem látszik a krém a tortában az egységes barna szín miatt, kanalazás közben érkezik a meglepetés. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »