Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupakrémes csokitorta recept

Csupakrémes csokitorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek olaj
    • 1 tasak sütőpor
    • 2 ek kakaó
    • 4 ek liszt
    • 2 ek olvasztott étcsokoládé

    Krém:

    • 370 g étcsokoládé
    • 10 dkg durvára darált dió
    • 4 ek olaj
    • 4 ek kakaó
    • 600 ml tejszín
    • 1 habfixáló

    Továbbiak:

    • 2 dl kakaós tej
    • 100 g tejcsokoládé
    • 5 dl tej
    • 1 tasak mogyorós pudingpor

    Elkészítése:

    Először feltesszük olvadni a krémhez való csokoládét, valamint előmelegítjük a sütőt 170 fokra.

    Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat. Beleszitáljuk a cukrot, a kakaót, a sütőport, végül pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládét adunk hozzá. Spatulával lassan forgatva egyenletesre eldolgozzuk a tésztát.

    26 centiméteres kapcsos tortaformát veszünk elő, kikenjük olajjal, és beleöntjük a tésztát. Kb. 20 -30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, nem szabad túlszárítani.

    A megolvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük az olajat, diót, kakaót, és addig kevergetjük, amíg kissé hígabb, egynemű állagot kapunk. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, és óvatosan, lassan forgatva hozzákeverjük a csokoládés krémet.

    Ha a piskóta kihűlt, cérnával 3 egyforma részre vágjuk. A formát elmossuk, eltöröljük, majd visszatesszük bele a legalsó réteg piskótát. Ezt meglocsoljuk pár kanál kakaós tejjel úgy, hogy mindenhova jusson, majd rákenjük a fele adag krémet. A középső piskótát a krémre helyezzük, kakaós tejjel meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük. Végül az utolsó piskótaszeletet is ráhelyezzük, és meglocsoljuk kakaós tejjel. Ennek a tetejére jön az olvasztott tejcsokoládé, egyenletesen elosztva, majd pedig az egészet leöntjük mogyorópudinggal.

    Nekem úgy jött ki a rétegzés, hogy a puding a forma tetejéig ért, teljesen kitöltve ezzel a formát.

    Érdemes egy éjszakára betenni hűtőszekrénybe, másnap pedig kivenni a formából, és élvezni a csokimámort! :)

    Tipp:

    Mi imádjuk a nagyon krémes tortákat, ezért ez a kedvencünk! Sem fényképen, sem élőben nem látszik a krém a tortában az egységes barna szín miatt, kanalazás közben érkezik a meglepetés. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá