Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Továbbiak:
Elkészítése:
Először feltesszük olvadni a krémhez való csokoládét, valamint előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
Közben szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, majd ehhez óvatosan hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat. Beleszitáljuk a cukrot, a kakaót, a sütőport, végül pedig 2 evőkanál olvasztott csokoládét adunk hozzá. Spatulával lassan forgatva egyenletesre eldolgozzuk a tésztát.
26 centiméteres kapcsos tortaformát veszünk elő, kikenjük olajjal, és beleöntjük a tésztát. Kb. 20 -30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, nem szabad túlszárítani.
A megolvasztott csokoládéhoz hozzákeverjük az olajat, diót, kakaót, és addig kevergetjük, amíg kissé hígabb, egynemű állagot kapunk. Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, és óvatosan, lassan forgatva hozzákeverjük a csokoládés krémet.
Ha a piskóta kihűlt, cérnával 3 egyforma részre vágjuk. A formát elmossuk, eltöröljük, majd visszatesszük bele a legalsó réteg piskótát. Ezt meglocsoljuk pár kanál kakaós tejjel úgy, hogy mindenhova jusson, majd rákenjük a fele adag krémet. A középső piskótát a krémre helyezzük, kakaós tejjel meglocsoljuk, majd a maradék krémmel megkenjük. Végül az utolsó piskótaszeletet is ráhelyezzük, és meglocsoljuk kakaós tejjel. Ennek a tetejére jön az olvasztott tejcsokoládé, egyenletesen elosztva, majd pedig az egészet leöntjük mogyorópudinggal.
Nekem úgy jött ki a rétegzés, hogy a puding a forma tetejéig ért, teljesen kitöltve ezzel a formát.
Érdemes egy éjszakára betenni hűtőszekrénybe, másnap pedig kivenni a formából, és élvezni a csokimámort! :)
Mi imádjuk a nagyon krémes tortákat, ezért ez a kedvencünk! Sem fényképen, sem élőben nem látszik a krém a tortában az egységes barna szín miatt, kanalazás közben érkezik a meglepetés. :)