Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupacsoki torta recept

Csupacsoki torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál cukor
    • 9 evőkanál liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 1 cs tejcsoki ízű pudingpor
    • 1 cs étcsokoládés ízű pudingpor
    • 5 dl tej
    • 18 evőkanál cukor
    • 150 g tejcsokoládé
    • 100 g étcsokoládé
    • 500 g mascarpone
    • 0,5 l habtejszín
    • 3 cs habfixáló

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy 30 cm-es tortaformában (sütőpapírral bélelve) 150 fokos, légkeveréses egy óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt tetszőlegesen 2-3-4 lapba váhjuk.

    A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd még forrón belekeverjük a cukrot és a csikoládékat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Miután kihűlt hozzákeverjük a mascarponét is és alaposan eldolgozzuk.

    A habtejszínt a fixálóval felverjük és a csokis krémbe belekeverjük. Az elkészült krémmel betöltjük a lapokat, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.

    A csupacsoki torta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 288 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 18 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá