Csupacsoki torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 evőkanál cukor
- 9 evőkanál liszt
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs tejcsoki ízű pudingpor
- 1 cs étcsokoládés ízű pudingpor
- 5 dl tej
- 18 evőkanál cukor
- 150 g tejcsokoládé
- 100 g étcsokoládé
- 500 g mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 3 cs habfixáló
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy 30 cm-es tortaformában (sütőpapírral bélelve) 150 fokos, légkeveréses egy óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt tetszőlegesen 2-3-4 lapba váhjuk.
A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd még forrón belekeverjük a cukrot és a csikoládékat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Miután kihűlt hozzákeverjük a mascarponét is és alaposan eldolgozzuk.
A habtejszínt a fixálóval felverjük és a csokis krémbe belekeverjük. Az elkészült krémmel betöltjük a lapokat, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.
A csupacsoki torta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »