Csupacsoki torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Csupacsoki torta

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 10 tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1 cs tejcsoki ízű pudingpor
  • 1 cs étcsokoládés ízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 18 evőkanál cukor
  • 150 g tejcsokoládé
  • 100 g étcsokoládé
  • 500 g mascarpone
  • 0,5 l habtejszín
  • 3 cs habfixáló

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a sütőport. Egy 30 cm-es tortaformában (sütőpapírral bélelve) 150 fokos, légkeveréses egy óra alatt készre sütjük. Ha kihűlt tetszőlegesen 2-3-4 lapba váhjuk.

A pudingporokat a tejben megfőzzük, majd még forrón belekeverjük a cukrot és a csikoládékat, majd addig keverjük, amíg egynemű masszát kapunk. Miután kihűlt hozzákeverjük a mascarponét is és alaposan eldolgozzuk.

A habtejszínt a fixálóval felverjük és a csokis krémbe belekeverjük. Az elkészült krémmel betöltjük a lapokat, majd bevonjuk a tortát és ízlés szerint díszítjük.