Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupa csoki torta recept

Csupa csoki torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 25 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só

    Krém:

    • 1 csomag étcsokoládé puding
    • 4 dl tej
    • 1 kk rum aroma
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 25 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a reszelt citromhéjat és simára keverjük.

    A lisztet a sóval, a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük és belekeverjük a tojásos masszába.

    A tortaforma alját kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel és sűrűn kevergetve kihűtjük, majd elkeverjük benne a rum aromát.

    A vajat a cukorral jól kikeverjük, belekeverjük a kakaóport is, majd a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverjük.

    A kihűlt tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krém felével, majd a maradékkal a tetejét és az oldalát is megkenjük, díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá