Csupa csoki torta recept

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom reszelt héja
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag étcsokoládé puding
- 4 dl tej
- 1 kk rum aroma
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 25 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a reszelt citromhéjat és simára keverjük.
A lisztet a sóval, a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük és belekeverjük a tojásos masszába.
A tortaforma alját kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel és sűrűn kevergetve kihűtjük, majd elkeverjük benne a rum aromát.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, belekeverjük a kakaóport is, majd a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverjük.
A kihűlt tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krém felével, majd a maradékkal a tetejét és az oldalát is megkenjük, díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »