Hozzávalók:
Krém:
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a reszelt citromhéjat és simára keverjük.
A lisztet a sóval, a kakaóporral és a sütőporral elkeverjük és belekeverjük a tojásos masszába.
A tortaforma alját kivajazzuk, lisztezzük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A krémhez a pudingot felfőzzük a tejjel és sűrűn kevergetve kihűtjük, majd elkeverjük benne a rum aromát.
A vajat a cukorral jól kikeverjük, belekeverjük a kakaóport is, majd a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverjük.
A kihűlt tortalapot félbevágjuk, megkenjük a krém felével, majd a maradékkal a tetejét és az oldalát is megkenjük, díszítjük.