Csupa csoki csokitorta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 sütőpor
Krémhez:
- 2 cs csokoládé ízű pudingpor
- 4 evőkanál porcukor
- 15 dkg vaj
- fél liter habtejszín
- 6 dl tej
Díszítés
- tejcsokoládés tortabevonó
- tejszínízű pudingpor
- piskóta tallér
- roletti
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük majd hozzá adjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet össze keverjük a sütőporral és hozzá adjuk az előzőleg kapott masszához.
Szív alakú sütőformában készre sütjük.
Töltelékhez:
Megfőzzük a pudingokat.
15 dkg vajhoz keverünk 4 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a vajas masszát, majd ebbe keverjük a felvert tejszínhabot.
Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a csokis krémmel. A külsejét pedig leöntjük tejcsokis tortabevonóval. Hűtőbe tesszük amíg megdermed megfőzzük a tejszín ízű pudingport, ha kihűlt akkor kidíszítjük vele a tortát. Oldalára rolettit és piskótatallért teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »