Csokoládétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek cukor
- 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag étcsokoládé puding
- 4 dl tej
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, a kakaóport, és simára keverem.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatom.
A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.
A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.
A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

