Csokoládétorta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek víz
- 5 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 csipet só
Krém:
- 1 csomag étcsokoládé puding
- 4 dl tej
- 20 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a vizet, a kakaóport, és simára keverem.
A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a kakaós masszát, majd a lisztet.
Kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm a masszát, és 160 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!)
A krémhez a pudingot felfőzöm a tejjel, még melegen hozzáadom a darabokra tört csokoládét, és felolvadásig kavargatom.
A vajat a cukorral jól kikeverem, és a kihűlt csokis masszát kanalanként hozzáadva simára keverem.
A kihűlt tortalapot félbevágom, megkenem a krém felével, majd a tetejét és oldalát is megkenem, díszítem.
A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 301 kcal
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.