Csokoládétorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3 x 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 x 2 ek liszt
- 3 x 1 ek kakaópor
- 3 x 3 ek cukor
- 3 x 0,5 csomag sütőpor
Krém:
- 2 dl tejszín
- 2 ek főzött kávé
- 15 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg margarin
- vanília aroma
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, és 3-3 tojásból 3 kakaós piskótát sütünk. 3 tojássárgáját kikeverünk 3 kanál cukorral, a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. 1 kanál kakaót, 2 kanál liszttel összekeverünk, teszünk bele fél cs. sütőport, majd a sárgájához adjuk, végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A piskótákat egyenként 18-20 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém készítése:
A tejszínt a kávéval és a cukorral felfőzzük az elején kevergetve, majd kevergetés nélkül 6 percig forraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a feldarabolt csokit, a margarint és a vanília aromát. 20-30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd habverővel kissé kihabosítjuk.
Megtöltjük a lapokat a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is hagyunk a krémből. Csokidarával, csokireszelékkel megszórjuk.
A csokoládétorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »