Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 x 3 tojás
  • 3 x 2 ek liszt
  • 3 x 1 ek kakaópor
  • 3 x 3 ek cukor
  • 3 x 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 dl tejszín
  • 2 ek főzött kávé
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg margarin
  • vanília aroma

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, és 3-3 tojásból 3 kakaós piskótát sütünk. 3 tojássárgáját kikeverünk 3 kanál cukorral, a tojásfehérjét felverjük kemény habbá. 1 kanál kakaót, 2 kanál liszttel összekeverünk, teszünk bele fél cs. sütőport, majd a sárgájához adjuk, végül beleforgatjuk a felvert tojáshabot. A piskótákat egyenként 18-20 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém készítése:

A tejszínt a kávéval és a cukorral felfőzzük az elején kevergetve, majd kevergetés nélkül 6 percig forraljuk. Tűzről levéve belekeverjük a feldarabolt csokit, a margarint és a vanília aromát. 20-30 percre mélyhűtőbe tesszük, majd habverővel kissé kihabosítjuk.

Megtöltjük a lapokat a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is hagyunk a krémből. Csokidarával, csokireszelékkel megszórjuk.