Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 2 ek holland kakaó
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 5 ek cukor
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 1 narancs reszelt héja

    A krém

    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg porcukor

    A bevonat

    • 15 dkg tortabevonó étcsoki
    • 3 ek olaj

    Díszítés

    • holland tengergyümölcsei desszertcsoki

    Elkészítése:

    Az anyagokból kakaós piskótát sütünk, amihez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a keményítőt, a kakaóport és a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a reszelt narancs héját. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy ne törjön össze. Vajazott, lisztezett formába öntjük (szív, vagy kör alakú is lehet), és 160-180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a puha margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük robotgéppel, majd az olvasztott csokit is hozzáadjuk. Sima állagú, fényes krémet kapunk.

    3 lapot vágunk a kakaós piskótából, és megkenjük az alsó lapot krémmel, rátesszük a második lap piskótát, újra krém, és a felső piskótalap. A maradék krémmel megkenjük az oldalát is. (Kevés krémet hagyjunk díszítésként a tetejére.)

    Tetejét gőz felett, olajjal megolvasztott tortabevonóval áthúzzuk. Hideg helyre tesszük, majd a maradék krémből rózsás díszeket nyomunk a tetejére, és a tenger gyümölcse desszerttel kirakjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá