Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 nagyobb tojás
  • 3 ek liszt
  • 2 ek holland kakaó
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 5 ek cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 narancs reszelt héja

A krém

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg porcukor

A bevonat

  • 15 dkg tortabevonó étcsoki
  • 3 ek olaj

Díszítés

  • holland tengergyümölcsei desszertcsoki

Elkészítése:

Az anyagokból kakaós piskótát sütünk, amihez a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, beleszitáljuk a keményítőt, a kakaóport és a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a reszelt narancs héját. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, hogy ne törjön össze. Vajazott, lisztezett formába öntjük (szív, vagy kör alakú is lehet), és 160-180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a puha margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük robotgéppel, majd az olvasztott csokit is hozzáadjuk. Sima állagú, fényes krémet kapunk.

3 lapot vágunk a kakaós piskótából, és megkenjük az alsó lapot krémmel, rátesszük a második lap piskótát, újra krém, és a felső piskótalap. A maradék krémmel megkenjük az oldalát is. (Kevés krémet hagyjunk díszítésként a tetejére.)

Tetejét gőz felett, olajjal megolvasztott tortabevonóval áthúzzuk. Hideg helyre tesszük, majd a maradék krémből rózsás díszeket nyomunk a tetejére, és a tenger gyümölcse desszerttel kirakjuk.