Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    23×38 cm-es tepsihez
    Tésztához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 15 dkg liszt

    Krémhez:

    • 4 csomag csokoládés pudingpor
    • 2 evőkanál liszt
    • 1,2 liter tej
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 30 dkg margarin
    • 25 dkg cukor
    • 10 dkg csokoládé

    Díszítéshez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 tk kakaópor

    Az oldalára:

    • 10 dkg csokoládé forgács

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    A krémhez a csokoládés pudingport a liszttel, a tejjel és a keserű kakaóporral, csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leégjen. Ha kihűlt, margarinnal és ízlés szerinti cukorral csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük.

    A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Rátesszük a tetejét és felvert tejszínhabbal díszítjük.
    Milka szívecskés bonbonnal és csokiforgáccsal díszítettem.

    Tipp:

    22 főre készítettem az oviba.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá