Csokoládétorta recept
Hozzávalók:
23×38 cm-es tepsihez
Tésztához:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 15 dkg liszt
Krémhez:
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 2 evőkanál liszt
- 1,2 liter tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 30 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
Díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
- 1 tk kakaópor
Az oldalára:
- 10 dkg csokoládé forgács
Elkészítése:
A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez a csokoládés pudingport a liszttel, a tejjel és a keserű kakaóporral, csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leégjen. Ha kihűlt, margarinnal és ízlés szerinti cukorral csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük.
A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Rátesszük a tetejét és felvert tejszínhabbal díszítjük.
Milka szívecskés bonbonnal és csokiforgáccsal díszítettem.
Tipp:
22 főre készítettem az oviba.