Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokoládétorta

Hozzávalók:
23×38 cm-es tepsihez
Tésztához:

  • 10 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 15 dkg liszt

Krémhez:

  • 4 csomag csokoládés pudingpor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,2 liter tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé

Díszítéshez:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk kakaópor

Az oldalára:

  • 10 dkg csokoládé forgács

Elkészítése:

A tojások fehérjét habosra keverjük, apránként hozzáadva a cukrot kemény habot készítünk. A tojások sárgáit egyenként belekeverjük és fokozatosan beleszórjuk a kakaóporral kevert, átszitált lisztet. Kivajazott, lisztezett tepsiben, 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A krémhez a csokoládés pudingport a liszttel, a tejjel és a keserű kakaóporral, csokoládéval megfőzzük. A cukrot a végén tesszük hozzá, nehogy leégjen. Ha kihűlt, margarinnal és ízlés szerinti cukorral csomómentesre, krémes állagúra kikeverjük.

A piskótát 3 részre vágjuk, majd megtöltjük vele a lapokat. Rátesszük a tetejét és felvert tejszínhabbal díszítjük.
Milka szívecskés bonbonnal és csokiforgáccsal díszítettem.

Tipp:

22 főre készítettem az oviba.