Csokoládés sakk torta recept
Hozzávalók:
Sárga tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Barna tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 4 csapott ek finomliszt
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
Tetejére:
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A sárga tészta:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
Barna tészta:
Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.
Krémhez:
4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.
A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.
Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.
A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.
Tetejére:
A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk. A torta tetején egyenletesen elosztjuk. Dermedés után kakaóporral díszítjük.