Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés sakk torta recept

Csokoládés sakk torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Sárga tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Barna tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 csapott ek finomliszt
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 tasak csokoládés pudingpor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 10 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 2 ek napraforgó olaj
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    A sárga tészta:

    A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

    Barna tészta:

    Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.

    Krémhez:

    4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.

    A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.

    Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.

    A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.

    Tetejére:

    A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk. A torta tetején egyenletesen elosztjuk. Dermedés után kakaóporral díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá