Csokoládés sakk torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Sárga tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Barna tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 csapott ek finomliszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 tasak csokoládés pudingpor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

Tetejére:

  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A sárga tészta:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, óvatosan beleforgatjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Barna tészta:

Barna lapot ugyanúgy sütjük, mint a sárgát, csak ide belekeverjük a kakaóport is.

Krémhez:

4.5 dl tejet felforralunk, beleöntjük a 1.5 dl tejben elkevert pudingporokat, és sűrűre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. Közben a margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudingot hozzávegyítjük.

A kihűlt piskótákat kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A tortaformát folpackkal kibéleljük, és a piskótacsíkokat felváltva beletekerjük úgy, hogy minden csík közé krémet kenünk.

Amikor az alsó sor megtelt, a tetejét krémmel lekenjük, és még kétszer így járunk el, ügyelve arra, hogy ellentétes színek kerüljenek egymásra.

A tortaformából kivesszük, a fóliát eltávolítjuk róla, és a maradék krémmel körbekenjük.

Tetejére:

A fehér csokoládét 2 ek olajjal elkeverve felolvasztjuk. A torta tetején egyenletesen elosztjuk. Dermedés után kakaóporral díszítjük.