Csokoládékamion recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 tk. sütőpor
Krémhez:
- 1 cs étcsokoládés pudingpor
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 12 dkg porcukor
- 2 cl cherry
- ízlés szerint bonbonmeggy-aroma
Díszítéshez:
- roletti
- francia drazsé vagy zizi
- pilótakeksz
- pillecukor
Elkészítése:
A piskótához a tojást a cukorral elektromos habverővel kb. 5 perc alatt habosra keverjük. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet majd óvatosan beleforgatjuk. Egy nagy méretű (30x40cm)gáztepsit kibélelünk (szilikonos)sütőpapírral és a piskótát 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.A krémhez a kétféle pudingport a tejjel készre főzzük, majd kihűtjük. A vajat/margarint kikeverjük a porcukorral az aromával és a cherryvel, majd apránként a kihűlt pudinghoz keverjük.A piskótát széleit óvatosan levágjuk, majd feldaraboljuk a következő módon: A piskótát 4 egyenlő csíkra vágjuk és a negyedik csíkot további három egyforma darabra osztjuk.
3 db 9 x 27
3 db 9 x 9
Előkészítünk egy hosszúkás tálcát/tortatálat és a szélei mentén vékony sütőpapírcsíkokat helyezünk rá (ez megvédi a tálcát a krémcseppektől, és a díszítés végeztével könnyen eltávolítható). A piskótacsíkokat megtöltjük a krémmel majd egymás mellé helyezve elrendezzük a tálcán. A hosszú csíkokból lesz a pótkocsi, a rövidebbekből a kamion eleje – a vontató. Az egymásra helyezett, megtöltött piskótalapokat bevonjuk a maradék krémmel, majd tetszés szerint díszítjük. A rakománya lehet zizi, francia drazsé vagy roletti. A kerekei pilótakeksz, a fényszórói francia drazsé vagy smarties. A vontatót a pótkocsival összekötő rész pillecukor, a visszapillantó-tükrök fél szelet babapiskóták.