Csokoládé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 8 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek cukrozatlan kakópor
- 2/3 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 dl tej
- 1 ek cukor
- 20 dkg kristálycukor
- kevés víz
- 30 dkg margarin
- keserű kakópor
Fondant:
- 6 ek víz
- 1 ek zselatin
- 2 ek méz
- 2 ek margarin
- porcukor
Elkészítése:
Piskóta: a tojáss árgákat felverjük 3 ek vízzel és 4 ek porcukorral. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojás sárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. Egy 24 cm-es tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig süssük, majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbát végezzünk!
Krém: a vaníliás pudingot 2, maximum 3 dl tejjel és 1 ek cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kristálycukorból kevés vízzel /kb 10 kanál/ szirupot főzünk és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, beleöntjük a szirupot, azzal is jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot is. Ezt jó habosra keverjük és kakaóport adunk hozzá ízlés szerint.
Fondant: a vízbe beáztatjuk a zselatint. Lassan elkezdjük melegíteni, majd ha már meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Figyeljünk, hogy ne forraljuk, csak olvadjon fel a méz és a vaj. A porcukrot a zacskóban jól dolgozzuk át, hogy ne legyen benne csomó. Ha a zselatinos-mézes-vajas keverékünk már hűlt kicsit, akkor elkezdhetjük adagolni a porcukrot. Egy adag kb 400-1000 gramm porcukrot vesz fel, a porcukor minőségétől és a kanál méretétől függően. Amíg tudjuk keverni, addig a lábasban folytassuk a cukor hozzáadását. Mikor már nem bírjuk keverni, akkor porcukros deszkára borítjuk és addig dolgozzuk bele a cukrot, amíg nem ragad nagyon. Ha kicsit még ragadós, de már összeállt a massza, akkor folpackba és egy zacskóba csomagolva pihentessük legalább egy éjszakát. Felhasználáskor vajas kézzel gyúrjuk át.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémet, majd a tortát körbekenjük, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ezután hűtőbe rakjuk legalább 2-3 órára.
Kerek torta esetében a fondantot akkorára nyújtsuk, hogy a torta átmérője és kétszer a magassága legyen az alap és ezen felül még pár centimétert hagyjunk, hogy szépen tudjuk elsimítani a tortán. A tortára rakjuk, kézzel átsimítjuk és a felesleges részeket levágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »