Csokoládé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek víz
- 8 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 ek liszt
- 2 ek cukrozatlan kakópor
- 2/3 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 dl tej
- 1 ek cukor
- 20 dkg kristálycukor
- kevés víz
- 30 dkg margarin
- keserű kakópor
Fondant:
- 6 ek víz
- 1 ek zselatin
- 2 ek méz
- 2 ek margarin
- porcukor
Elkészítése:
Piskóta: a tojáss árgákat felverjük 3 ek vízzel és 4 ek porcukorral. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojás sárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. Egy 24 cm-es tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig süssük, majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbát végezzünk!
Krém: a vaníliás pudingot 2, maximum 3 dl tejjel és 1 ek cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kristálycukorból kevés vízzel /kb 10 kanál/ szirupot főzünk és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, beleöntjük a szirupot, azzal is jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot is. Ezt jó habosra keverjük és kakaóport adunk hozzá ízlés szerint.
Fondant: a vízbe beáztatjuk a zselatint. Lassan elkezdjük melegíteni, majd ha már meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Figyeljünk, hogy ne forraljuk, csak olvadjon fel a méz és a vaj. A porcukrot a zacskóban jól dolgozzuk át, hogy ne legyen benne csomó. Ha a zselatinos-mézes-vajas keverékünk már hűlt kicsit, akkor elkezdhetjük adagolni a porcukrot. Egy adag kb 400-1000 gramm porcukrot vesz fel, a porcukor minőségétől és a kanál méretétől függően. Amíg tudjuk keverni, addig a lábasban folytassuk a cukor hozzáadását. Mikor már nem bírjuk keverni, akkor porcukros deszkára borítjuk és addig dolgozzuk bele a cukrot, amíg nem ragad nagyon. Ha kicsit még ragadós, de már összeállt a massza, akkor folpackba és egy zacskóba csomagolva pihentessük legalább egy éjszakát. Felhasználáskor vajas kézzel gyúrjuk át.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémet, majd a tortát körbekenjük, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ezután hűtőbe rakjuk legalább 2-3 órára.
Kerek torta esetében a fondantot akkorára nyújtsuk, hogy a torta átmérője és kétszer a magassága legyen az alap és ezen felül még pár centimétert hagyjunk, hogy szépen tudjuk elsimítani a tortán. A tortára rakjuk, kézzel átsimítjuk és a felesleges részeket levágjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »