Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé torta recept

Csokoládé torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
14 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek víz
    • 8 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 ek liszt
    • 2 ek cukrozatlan kakópor
    • 2/3 csomag sütőpor

    Krém:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2-3 dl tej
    • 1 ek cukor
    • 20 dkg kristálycukor
    • kevés víz
    • 30 dkg margarin
    • keserű kakópor

    Fondant:

    • 6 ek víz
    • 1 ek zselatin
    • 2 ek méz
    • 2 ek margarin
    • porcukor

    Elkészítése:

    Piskóta: a tojáss árgákat felverjük 3 ek vízzel és 4 ek porcukorral. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval, 4 ek cukorral és a vaníliás cukorral. Egy tálba tesszük a sütőport, a lisztet és a kakaóport, összekeverjük. A lisztes alapanyagot hozzászitáljuk a tojás sárgájás krémhez, nagyjából elkeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérje 1/4 részét és elkeverjük kézi robotgéppel. A többi tojáshabot már egy műanyag fakanállal, kézzel keverjük óvatosan hozzá. Egy 24 cm-es tortaforma aljába vágjunk sütőpapírt és öntsük bele a piskótamasszát. 220 fokos előmelegített sütőben 5 percig süssük, majd vegyük le a hőfokot 180 fokra. Tűpróbát végezzünk!

    Krém: a vaníliás pudingot 2, maximum 3 dl tejjel és 1 ek cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. A kristálycukorból kevés vízzel /kb 10 kanál/ szirupot főzünk és kihűtjük. A margarint habosra keverjük, beleöntjük a szirupot, azzal is jól kikeverjük, hozzáadjuk a pudingot is. Ezt jó habosra keverjük és kakaóport adunk hozzá ízlés szerint.

    Fondant: a vízbe beáztatjuk a zselatint. Lassan elkezdjük melegíteni, majd ha már meleg, de még nem forr, hozzáadjuk a vajat és a mézet. Figyeljünk, hogy ne forraljuk, csak olvadjon fel a méz és a vaj. A porcukrot a zacskóban jól dolgozzuk át, hogy ne legyen benne csomó. Ha a zselatinos-mézes-vajas keverékünk már hűlt kicsit, akkor elkezdhetjük adagolni a porcukrot. Egy adag kb 400-1000 gramm porcukrot vesz fel, a porcukor minőségétől és a kanál méretétől függően. Amíg tudjuk keverni, addig a lábasban folytassuk a cukor hozzáadását. Mikor már nem bírjuk keverni, akkor porcukros deszkára borítjuk és addig dolgozzuk bele a cukrot, amíg nem ragad nagyon. Ha kicsit még ragadós, de már összeállt a massza, akkor folpackba és egy zacskóba csomagolva pihentessük legalább egy éjszakát. Felhasználáskor vajas kézzel gyúrjuk át.

    A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és betöltjük a krémet, majd a tortát körbekenjük, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. Ezután hűtőbe rakjuk legalább 2-3 órára.

    Kerek torta esetében a fondantot akkorára nyújtsuk, hogy a torta átmérője és kétszer a magassága legyen az alap és ezen felül még pár centimétert hagyjunk, hogy szépen tudjuk elsimítani a tortán. A tortára rakjuk, kézzel átsimítjuk és a felesleges részeket levágjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá