Csokitorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 cs főzős csokipuding
- 10-12 evőkanál cukor
- 1,2 liter tej
- 100 g tortabevonó
- 5 dkg vaj
- 1 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- kimagozott meggy
Elkészítése:
6 tojásból barna piskótát sütök és ha kihűlt három részre vágom.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm a tejben és hozzáadom a cukrot, majd kihűtöm. A tortabevonó csokit gőz felett az 5 dkg vajjal felolvasztom és melegen összekeverem a kihűlt pudinggal. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem.
Összerakom a tortát:
Piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy, majd ismét piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy és a tetejére piskótalap. A végén átkenem az egész tortát pudingos krémmel. Díszítés habtejszínnel és meggyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »