Csokitorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 cs főzős csokipuding
- 10-12 evőkanál cukor
- 1,2 liter tej
- 100 g tortabevonó
- 5 dkg vaj
- 1 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- kimagozott meggy
Elkészítése:
6 tojásból barna piskótát sütök és ha kihűlt három részre vágom.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm a tejben és hozzáadom a cukrot, majd kihűtöm. A tortabevonó csokit gőz felett az 5 dkg vajjal felolvasztom és melegen összekeverem a kihűlt pudinggal. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem.
Összerakom a tortát:
Piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy, majd ismét piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy és a tetejére piskótalap. A végén átkenem az egész tortát pudingos krémmel. Díszítés habtejszínnel és meggyel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »