Csokitorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 3 cs főzős csokipuding
- 10-12 evőkanál cukor
- 1,2 liter tej
- 100 g tortabevonó
- 5 dkg vaj
- 1 l habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- kimagozott meggy
Elkészítése:
6 tojásból barna piskótát sütök és ha kihűlt három részre vágom.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm a tejben és hozzáadom a cukrot, majd kihűtöm. A tortabevonó csokit gőz felett az 5 dkg vajjal felolvasztom és melegen összekeverem a kihűlt pudinggal. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem.
Összerakom a tortát:
Piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy, majd ismét piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy és a tetejére piskótalap. A végén átkenem az egész tortát pudingos krémmel. Díszítés habtejszínnel és meggyel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »