Csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 3 cs főzős csokipuding
  • 10-12 evőkanál cukor
  • 1,2 liter tej
  • 100 g tortabevonó
  • 5 dkg vaj
  • 1 l habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • kimagozott meggy

Elkészítése:
6 tojásból barna piskótát sütök és ha kihűlt három részre vágom.
A krémhez a pudingporokat felfőzöm a tejben és hozzáadom a cukrot, majd kihűtöm. A tortabevonó csokit gőz felett az 5 dkg vajjal felolvasztom és melegen összekeverem a kihűlt pudinggal. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá felverem.
Összerakom a tortát:
Piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy, majd ismét piskótalap-pudingos krém-tejszín-kimagozott meggy és a tetejére piskótalap. A végén átkenem az egész tortát pudingos krémmel. Díszítés habtejszínnel és meggyel.