Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokitorta recept

Csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek rétesliszt
    • 1 kávéskanál sütőpor

    Krém:

    • 2 ek finomliszt
    • 2 dl tej
    • 1 ek kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Piskótátt készítünk a hozzávalókból egy 18 cm-es tortaformában.

    Begyújtjuk a sütőt, kivajazzuk, lisztezzük a formát, majd a tojásokat szétválasztjuk.

    A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.

    Beleöntjük a masszát a formába, kicsit megkocogtatjuk, hogy kitöltse a formát. Sütőbe toljuk, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a lisztet a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.

    A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát és simára keverjük.

    A piskótát két lapba vágjuk, a krém felével megkenjük. A maradékkal a tetejét és oldalát bekenjük, majd tejszínhabbal díszítjük.

    A csokitorta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 354 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 31 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá