Csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 2 ek finomliszt
- 2 dl tej
- 1 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótátt készítünk a hozzávalókból egy 18 cm-es tortaformában.
Begyújtjuk a sütőt, kivajazzuk, lisztezzük a formát, majd a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
Beleöntjük a masszát a formába, kicsit megkocogtatjuk, hogy kitöltse a formát. Sütőbe toljuk, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a lisztet a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát és simára keverjük.
A piskótát két lapba vágjuk, a krém felével megkenjük. A maradékkal a tetejét és oldalát bekenjük, majd tejszínhabbal díszítjük.
A csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »