Csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek porcukor
- 4 ek rétesliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 2 ek finomliszt
- 2 dl tej
- 1 ek kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 dl habtejszín
Elkészítése:
Piskótátt készítünk a hozzávalókból egy 18 cm-es tortaformában.
Begyújtjuk a sütőt, kivajazzuk, lisztezzük a formát, majd a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
Beleöntjük a masszát a formába, kicsit megkocogtatjuk, hogy kitöltse a formát. Sütőbe toljuk, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a lisztet a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát és simára keverjük.
A piskótát két lapba vágjuk, a krém felével megkenjük. A maradékkal a tetejét és oldalát bekenjük, majd tejszínhabbal díszítjük.
A csokitorta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 31 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »