Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
Piskótátt készítünk a hozzávalókból egy 18 cm-es tortaformában.
Begyújtjuk a sütőt, kivajazzuk, lisztezzük a formát, majd a tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.
Beleöntjük a masszát a formába, kicsit megkocogtatjuk, hogy kitöltse a formát. Sütőbe toljuk, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a lisztet a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.
A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát és simára keverjük.
A piskótát két lapba vágjuk, a krém felével megkenjük. A maradékkal a tetejét és oldalát bekenjük, majd tejszínhabbal díszítjük.