Csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek rétesliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Krém:

  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

Piskótátt készítünk a hozzávalókból egy 18 cm-es tortaformában.

Begyújtjuk a sütőt, kivajazzuk, lisztezzük a formát, majd a tojásokat szétválasztjuk.

A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat kikeverjük a porcukorral. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához, majd az egészet óvatosan beleforgatjuk a felvert habba.

Beleöntjük a masszát a formába, kicsit megkocogtatjuk, hogy kitöltse a formát. Sütőbe toljuk, 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a lisztet a kakaóporral és a tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük.

A margarint porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt kakaós masszát és simára keverjük.

A piskótát két lapba vágjuk, a krém felével megkenjük. A maradékkal a tetejét és oldalát bekenjük, majd tejszínhabbal díszítjük.