Csokitorta recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 kanál kristálycukor
- 6 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 15 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- kakaó
- díszítéshez marcipán
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, tovább habosítjuk. A sárgákat egyenként adjuk hozzá és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban. A liszthez előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adunk. Egy kerek tortaformába, öntjük melyet előtte sütőpapírral bélelünk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész kivesszük és egy lisztezett deszkán kihűtjük. A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csokit, vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük. Ha a piskóta kihűlt háromfelé vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk és a krémmel megkenjük a torta tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

