Csokitorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 kanál kristálycukor
  • 6 kanál liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • kakaó
  • díszítéshez marcipán

Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, tovább habosítjuk. A sárgákat egyenként adjuk hozzá és szép fényes állagúvá habosítjuk. A lisztet fakanállal keverjük hozzá kis adagokban. A liszthez előtte egy késhegynyi szódabikarbónát adunk. Egy kerek tortaformába, öntjük melyet előtte sütőpapírral bélelünk. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Első 10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert akkor összeesik a piskóta. Ha kész kivesszük és egy lisztezett deszkán kihűtjük. A krémhez a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, majd puha csokit, vagy kakaót keverünk hozzá. Rövid időre hűtőbe tesszük. Ha a piskóta kihűlt háromfelé vágjuk és a lapokat megkenjük a csokis krémmel. Összerakjuk és a krémmel megkenjük a torta tetejét és az oldalát. A tetejét marcipánnal díszítjük.