Csokis meggyes torta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 ek cukor
- 10 ek liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 12 ek víz
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 2 púpos ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 üveg magozott meggy
Tetejére:
- 100 g ét vagy tej tortabevonó
- 2 ek olaj
- a krémből 2-3 ek
- pár szem magozott meggy
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét habbá verjük csipet sóval. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Ezt géppel jól összekeverjük, majd lassan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Vajazott, lisztezett 26 cm-es formába öntjük, 180 fokon 35-40 percig sütjük.
A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és a vaníliás cukorral, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral. Ha a kihűlt a massza hozzáadjuk és habosra keverjük. A megsült tortát 3 lapra vágjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, 16 szemet félreteszünk a díszítéshez, a krémből is tegyünk félre az oldalára és a tetejére. Megtöltjük a lapokat a krémmel és a meggyel, az oldalát is bekenjük, majd egy kis összetört édes keksszel bevonjuk. A tetejére vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit az olajjal, és a torta tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, és ha megdermedt a csoki akkor díszítjük.
Tipp:
Aznap is fogyasztható, de másnap finomabb. Kb 16 szelet jön ki belőle.