Csokis-banános torta Eta módra recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 17 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 zacskó csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 6 ek cukor
- 5 dkg kakaópor
- 60 dkg banán
Csokimáz:
- olvasztott csoki
- olaj
- margarin
Elkészítése:
Sárga lap hozzávalói: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 4 g sütőpor.
Kakaós lap: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 ek olaj, 2 ek víz és 4 g sütőpor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét a sárgákkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A sárgás masszát a habba óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapíros, 26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A kakaós lapot ugyanúgy sütjük, csak a sárgákhoz keverjük a vizet és az olajat.
A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd kihűtjük. A teavajat és a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a pudingot és a kakaóport, majd még tovább keverjük a robotgéppel.
A lapokat ketté vágjuk, így lesz négy lapunk. Összeállítás: kakaós lap, krém, karikázott banán, sárga lap, újabb adag krém, banán, majd így folytatjuk, amíg van a lapokból, krémből és banánból. Annyi krémet hagyjunk, hogy a tortát a végén körbe tudjuk kenni vele. Pár órára hűtőbe tesszük.
Csokimázzal bevonjuk (olvasztott csoki olajjal és margarinnal), majd ízlés szerint díszítjük.