Csokis-banános torta Eta módra recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- 17 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 8 g sütőpor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
Krémhez:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 zacskó csokis pudingpor
- 6 dl tej
- 6 ek cukor
- 5 dkg kakaópor
- 60 dkg banán
Csokimáz:
- olvasztott csoki
- olaj
- margarin
Elkészítése:
Sárga lap hozzávalói: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 4 g sütőpor.
Kakaós lap: 5 tojás, 10 dkg porcukor, 7 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 1 ek olaj, 2 ek víz és 4 g sütőpor.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A cukor másik felét a sárgákkal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd alaposan összekeverjük. A sárgás masszát a habba óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapíros, 26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük. A kakaós lapot ugyanúgy sütjük, csak a sárgákhoz keverjük a vizet és az olajat.
A krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítjük, majd kihűtjük. A teavajat és a margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a pudingot és a kakaóport, majd még tovább keverjük a robotgéppel.
A lapokat ketté vágjuk, így lesz négy lapunk. Összeállítás: kakaós lap, krém, karikázott banán, sárga lap, újabb adag krém, banán, majd így folytatjuk, amíg van a lapokból, krémből és banánból. Annyi krémet hagyjunk, hogy a tortát a végén körbe tudjuk kenni vele. Pár órára hűtőbe tesszük.
Csokimázzal bevonjuk (olvasztott csoki olajjal és margarinnal), majd ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »



